İftar Menüsü Alırken Bunlara Dikkat Edin! 

17 Nisan 2019

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar yemekleri de başlıyor. Kimimiz evde misafirlerimizi ağırlarken kimimiz sevdiklerimizle dışarıda nezih bir iftar sofrasında bir araya gelmenin keyfini yaşamak için hazırız. Restoranlar, oteller ve özel mutfaklarda bizlere sundukları bin bir çeşit menü ile hizmet veriyorlar. Peki, keyifli bir akşam için gittiğimiz iftar yemeğinde tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için nelere dikkat etmek gerekiyor? 

 

  • İftar menülerinde 3 farklı şekilde ikram görmek mümkün. Açık büfe, set menü ve iftariyeliklerin açık büfe verildiği, ana yemeklerin set menü olduğu ikramlar bulunuyor. Aldığınız menüde servisin hangi şekilde yapılacağından emin olun.  
  • Menüde sebze olup olmadığına bakabilirsiniz. Uzun bir açlıktan sonra ağır yemekler sizi hem akşam hem de ertesi gün rahatsız edecektir. Bu nedenle zeytinyağlı sebzelerin yer aldığı yumuşak bir geçişin olmasına özen gösterin.  
  • Hijyen açısından iftariyeliklerin tabakta ve kişiye özel olmasına özen gösterin. Daha önce bilmediğini bir yer ise serpme iftariyeliklerin tekrar ikram edilebileceğini unutmayın. 
  • Serpme iftariyelik verilen bir menüde mutlaka iftariyelik sayısını ve çeşitlerini sorun. Peynir çeşitleri ve söğüş sebzeler gibi genel tanımların detaylarını mutlaka isteyin. 
  • İftar menüsünün en önemli tabaklarından birisi ana yemektir. Ana yemekte ne servis edileceğinden emin olun. Varsa seçenekleri mutlaka isteyin.  
  • İftar için balık tercih edecekseniz, mevsim balıklarından birisi olduğundan emin olun.  Daha çok ızgara ve buharda hazırlanmış balıkları tercih edin. 
  • Ortalama bir iftar menüsünde çorba, salata, iftariyelik tabağı, ara sıcaklar/ zeytinyağlılar ve ana yemekler olmalıdır. Bir menüyü incelerken bunları içerip içermediğine bakarak kötü sürprizlerin önüne geçebilirsiniz.  
  • İçeceklerde iftar menüsünde dikkat etmeniz gereken ayrı bir konudur. İçeceklerin limitsiz olup olmadığını ve nelerin içecek menüsünde olduğunu mutlaka sorun.  
  • Ramazan ayına özel tatlılar genellikle hafif sütlü ya da küçük porsiyonlar şeklinde hazırlanır. Güllaç, sütlaç ve son günlerde yeniden popüler olan lokma Ramazan menülerinde tercihiniz olabilir. 
  • İyi ürünlerle hazırlanmış bir iftar menüsünün fiyatı en az 50 TL civarında olacaktır. Bunun altında fiyatlı olan menüleri daha yakından inceleyin. Kullanılan malzemeleri mutlaka sorgulayın. 

Paylaşın

APlus Blog

Web sitemizde çerez teknolojisini kullanıyoruz. Çerez kullanımımız hakkında detaylı bilgiye ve web sitemizi ziyaretiniz sırasında çerez kullanımımızı nasıl kapatabileceğinize dair yönlendirmelere “Çerez Politikası” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.