Bayram Kahvaltısı İçin 4 Özel Tarif

1 Temmuz 2021

Bayramları bayram yapan tüm ailenin bir araya geldiği o meşhur sofralardır. Hele de büyüklerin eli öpülüp bayramlaşıldıktan sonra hep beraber oturulan bayram kahvaltılarının yeri bambaşkadır. Mis gibi bir çay, kızarmış ekmekler, büyüklerin anıları ve küçüklerin bayram sevinciyle masa tamamlanır. Bu bayram, sofralarınızı daha da renklendirecek 4 tarifimiz ile sizde bayram kahvaltınızın keyfine keyif katın!  

1. Tereyağında Domates 

1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın, içine kekik, tuz, fesleğen ve kırmızı toz biber ekleyerek kızdırın. Pembe domatesleri soymadan, yuvarlak dilimler halinde doğrayın.  Kızmış yağın içine ekleyin ve önlü arkalı pişirin. Tavada tereyağıyla birlikte servis edin. 

2.Peynirli Pişi 

Bir diğer pratik tarifimiz ise bir klasiğin yeniden yorumlanmış hali. Fırından 2 tane ekmek hamurunu alın. Bir kapta rendelenmiş kaşar peynir, lor peyniri ya da isteğinize göre beyaz peyniri ve ince doğranmış maydanozu karıştırın. Ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde alın avucunuzda açın ve içine karışımdan bir tatlı kaşığı kadar koyup kapatın. Peynirli hamurları kızgın yağda pişirin. Yağın kızgın olması peynirlerin eriyip dışarı çıkmaması için önemlidir. Bu nedenle yağınızın kızgın olduğundan emin olun. 

3. Menemenli Haşlanmış Yumurta 

4 tane yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Bir pembe domates ve 1 adet yeşil biberi ince ine menemenlik doğrayın. Bir yemek kaşığı tereyağı ve yarım yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alın. Domates ve biberleri menemen yapar şekilde pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Haşlanmış yumurtaları ikiye bölün ve sarıları altta kalacak şekilde menemen karışımınıza ekleyin. Karışımdan yumurtaların üzerine dökmeyi unutmayın. Beş dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz. 

4. Tavada Kaşarlı Patates 

Patates kızartmasını sevmeyen yoktur. Bayram sabahı için lezzetli ve pratik bu tarifi mutlaka deneyin. Patatesleri ince ince yuvarlak şekilde doğrayın. Bir kaba sıvı yağ, kırmızıbiber, tuz, karabiber ve sevdiğiniz baharatları ekleyin. Patatesleri bu karışıma atın ve karışımın hepsine geçmesini sağlayın. Düz bir tavaya patatesleri uç uca dizin. Bir yüzünü pişirin, sonra omlet yapar gibi diğer yüzünü çevirin ve aynı şekilde pişirin. He iki yüzde kızardıktan sonra pizza gibi üçgen dilimlere ayırın ve üzerine kaşar peynir rendeleyerek servis edin. 

Paylaşın

APlus Blog

Web sitemizde çerez teknolojisini kullanıyoruz. Çerez kullanımımız hakkında detaylı bilgiye ve web sitemizi ziyaretiniz sırasında çerez kullanımımızı nasıl kapatabileceğinize dair yönlendirmelere “Çerez Politikası” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.