Bayram Kutlaması: Cevizli Ev Baklavası Tarifi

8 Mayıs 2019

Bayramın vazgeçilmez lezzeti baklavanın zamanı geldi! Bayram ziyaretlerini tatlandıracak, sofraları şölene çevirecek ev yapımı baklava yapmanın sırrı doğru tariften geçiyor. Peki, lezzetli bir ev baklavasının tarifi nasıl olmalı dedik, tarifi APlus Pastaneler Şefi Cengiz Canpolat’tan aldık. 

Cevizli Ev Baklavası 

Malzemeler: 

  • 1kg  baklavalık ve  böreklik un 
  • 10 gram tuz  
  • 5 adet  bütün yumurta  
  • 200 ml su  
  • 500 gram ceviz içi 
  • 750 gram tereyağı 
  • 500 gram mısır  nişastası  

Şerbeti için; 

  • 1800 kg  toz şeker  
  • 1 lt su  
  • 10 gram limon suyu  

Yapılışı: 

  • Un  bir tezgahın  üzerine  dökülür   ve ortası açılır  
  • Yumurta su ve  tuz  ilave  edilerek yoğrulur  ve üzerini  bir  bezle  kapatılarak dinlenmeye  bırakılır  
  • Tereyağı  bir kapta  eritilir   cevizler  ezilir  hazır  hale  getirilir   
  • Dinlenen  hamur  küçük yumaklar  şeklinde  yuvarlanır  ve   nişasta  serpiştirilerek  tekrardan dinlenmeye  bırakılır  
  • Dinlenen hamurlar  merdane  ve  oklava  yardımı ile  açılır   ve  tereyağıyla  yağlanan tepsiye  dizilir  
  • Orta  katmana  gelecek  şekilde   kıyılmış  ceviz  serpiştirilir   ve  katların arasına  eriyen tereyağı  sürülür  isteğe  göre  dilimlenir  
  • Tencereye  şerbeti için  şeker  ve su  tartılarak  kaynatılır  
  • 180 derecelik  fırında 35  veya 40  dakika pişirilir   ve  fırından çıkarıldığında  yağı  süzülür ve  sıcak  şerbet  kepçe  yardımıyla  baklavanın  üzerine  dökülerek, soğumaya  bırakılır . 

Paylaşın

APlus Blog

Web sitemizde çerez teknolojisini kullanıyoruz. Çerez kullanımımız hakkında detaylı bilgiye ve web sitemizi ziyaretiniz sırasında çerez kullanımımızı nasıl kapatabileceğinize dair yönlendirmelere “Çerez Politikası” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.