Hayran Bırakan İç Pilav Yapmanın İpuçları

16 Aralık 2020

Yılbaşı sofralarının yıldızı hindi, hindinin yıldızıysa iç pilav! Güzel yapıldığında hayran bırakan, kötü yapıldığındaysa dolma harcını andıran bu özel pilavı yapmak şüphesiz maharet istiyor.  Herkesin hayran kalacağı, lezzeti dillerde bir iç pilav yapmanın yolu ise 10 küçük püf noktasını bilmekten geçiyor. 

1. Tereyağı:  Her pilavda olduğu gibi iç pilavında lezzetini veren tereyağıdır. İyi ve kaliteli bir tereyağı seçmeye özen gösterin. 

2. Pirinci ıslatın: Pilav yaparken hızlıca ılık suyla yıkamak pratik bir yol olsa da güzel bir pilav yapmak için yeterli değildir. Pirincinizi daima ıslatıp bekletin, nişastasından tamamen arındığından emin olun. 

3. Malzemeleri sırayla katın: İç pilavınızı yaparken baharatların ve malzemelerin doğru zamanlarda eklenmesi gerekir. Soğanınızı kavurarak başlayın. Fıstığı ekleyip kavurduktan sonra pirincinizi eklerseniz, bu lezzetler pilavınızın içine işleyecektir. 

4. Kuş üzümlerini süzün: iç pilavın lezzetini arttıran bir diğer şey ise kuş üzümüdür. Kuş üzümünü ılık suda bekletmeniz gerektiğini unutmayın, pilavınıza eklerken ise iyice kuru olduklarından emin olun. Aksi takdirde pilavınızı sulandıracaklardır. 

5. Baharatlarınızı doğru seçin: İç pilavın tadı baharatlarından gelir. Pek çok tarifte pek çok baharat olsa da, klasik baharatlar: tarçın, yenibahar ve karabiberdir.  

6. Şeker eklemeyi unutmayın: Pilavlar için genellikle şeker kullanmayız. Ancak söz konusu iç pilav olduğunda tatların birbirine bağlanması için mutlaka şeker kullanılması gerektiğini unutmayın. 

7. Karıştırmayı bırakın: Pilavınıza suyu ekledikten sonra karıştırmayı bırakın. Bu malzemelerin ve pilavınızın lapalaşmasına neden olacaktır. 

8. Kapağını kapalı tutun: Pilavınızın suyunu verdikten sonra kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişmesi için izin verin.  Pişen pilavınızın kapağını açmak buharın çıkmasına ve pişirme süresinin uzaması ve pilavınızın lapalaşması anlamına gelir. 

9. Doğru demlenme: Pilavın lezzetinin sırrı doğru demlemesidir.  Pilav piştikten hemen sonra servis edilmemeli, en az 15-20n dakika demlenmeye bırakılmalıdır. 

10. Canlandırın: Pilavınızı servis tabağına alırken dökerek, havalandırarak alın. Tane tane dökülen iç pilavınıza son dokunuşu ise ince doğranmış dereotuyla yapın. 

Paylaşın

APlus Blog

Web sitemizde çerez teknolojisini kullanıyoruz. Çerez kullanımımız hakkında detaylı bilgiye ve web sitemizi ziyaretiniz sırasında çerez kullanımımızı nasıl kapatabileceğinize dair yönlendirmelere “Çerez Politikası” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.