Mutfakta 20 Dakika!

23 Aralık 2020

20 dakikada yapılacak 5 kolay tarif 

Yemek yapamayanlara, zamanı olmayanlara, sağlıklı beslenmeye başlamak isteyenlere! İşte birbirinden kolay 20 dakikada yapabileceğiniz 5 tarif! 

1. Ayran Aşı 

100 gr yoğurt 

15 gr haşlanmış nohut 

25 gr haşlanmış buğday 

5 gr taze nane 

150 ml su 

Tuz 

Hazırlanışı; 

Su ve yoğurt çırpılır, haşlanmış malzemeler içine eklenir. Tuzu ilave edilir. 

Nane ince kıyılarak içine eklenir. Servis edilir. 

 

2. Kabak Havuç Tarator 

50 gr rendelenmiş havuç 

50 gr rendelenmiş kabak 

100 gr süzme yoğurt 

10 gr ceviz 

5 gr dereotu 

10 ml zeytinyağı 

Tuz 

Karabiber 

İsteğe göre bir diş sarımsak 

Hazırlanışı; 

Havuç ve kabak sarımsak ile zeytinyağında kavrulur, baharatları eklenir. Soğutulduktan sonra yoğurt, tuz ve dereotu ile karıştırılıp, ceviz ile süslenerek servis edilir. 

 

3. Lavaş Pizza(Margarita) 

1 adet 30 cm tortilla ekmeği 

25 gr rendelenmiş domates 

15 gr doğranmış soğan 

5 gr sarımsak 

5 gr taze fesleğen 

5 ml zeytinyağı 

25 gr rendelenmiş mozarella peyniri 

2 gr kuru kekik 

Tuz  

Karabiber 

Hazırlanışı; 

Soğan ince ince doğranır, rendelenmiş domates, fesleğen, sarımsak, kekik , zeytinyağı ile tencerede pişirilip taban sosu haline getirilir. 

Tava üzerine tortilla ekmeği alınır, üzerine mozarella peyniri serpilir. Kapağı kapalı şekilde peynir eriyene kadar pişirilir. 

Tarifin üst malzemesi  istenen malzemeler ile çoğaltılabilir. 

 

4. Karnabahar Kızartması 

100 gr ayıklanmış haşlanmış karnabahar 

1 adet yumurta 

10 gr un 

Tuz  

Karabiber 

10 ml süt 

50 gr yoğurt 

100 ml sıvıyağ(kızartmak için) 

Hazırlanışı; 

Karnabaharlar mini çiçekler halinde parçalanır ve haşlanır. Un, yumurta, süt, baharatlar ile bir harç elde edilir. 

Yağ kızartma tenceresinde kızdırılır. Harca bulanan karnabaharlar altın sarısı olana kadar kızartılır. Yoğurt ile servis edilir. 

 

5. Fırında Kremalı Patates 

200 gr patates 

80 gr krema 

10 gr soğan 

1 diş sarımsak 

15 ml sıvıyağ 

20 gr kaşar peyniri 

5 gr Kırmızı toz biber 

Tuz 

Karabiber 

5 gr taze fesleğen 

5 gr maydanoz 

20 ml süt 

Hazırlanışı; Patatesler ince halkalar halinde doğranır. Sıvıyağda soğan, sarımsak kavrulur, içerisine krema ve süt eklenir, kaynatıldıktan sonra patatesler ilave edilir ve kısık ateşte 15 – 20 dakika pişirilir. Pişen patatesler yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir. Üzerine kaşar peyniri ve kırmızı toz biber serpilir. 180 derece fırında 25-30 dakika arası pişirilir. 

Paylaşın

APlus Blog

Web sitemizde çerez teknolojisini kullanıyoruz. Çerez kullanımımız hakkında detaylı bilgiye ve web sitemizi ziyaretiniz sırasında çerez kullanımımızı nasıl kapatabileceğinize dair yönlendirmelere “Çerez Politikası” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.