20 dakikada yapılacak 5 kolay tarif
Yemek yapamayanlara, zamanı olmayanlara, sağlıklı beslenmeye başlamak isteyenlere! İşte birbirinden kolay 20 dakikada yapabileceğiniz 5 tarif!
1. Ayran Aşı
100 gr yoğurt
15 gr haşlanmış nohut
25 gr haşlanmış buğday
5 gr taze nane
150 ml su
Tuz
Hazırlanışı;
Su ve yoğurt çırpılır, haşlanmış malzemeler içine eklenir. Tuzu ilave edilir.
Nane ince kıyılarak içine eklenir. Servis edilir.
2. Kabak Havuç Tarator
50 gr rendelenmiş havuç
50 gr rendelenmiş kabak
100 gr süzme yoğurt
10 gr ceviz
5 gr dereotu
10 ml zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İsteğe göre bir diş sarımsak
Hazırlanışı;
Havuç ve kabak sarımsak ile zeytinyağında kavrulur, baharatları eklenir. Soğutulduktan sonra yoğurt, tuz ve dereotu ile karıştırılıp, ceviz ile süslenerek servis edilir.
3. Lavaş Pizza(Margarita)
1 adet 30 cm tortilla ekmeği
25 gr rendelenmiş domates
15 gr doğranmış soğan
5 gr sarımsak
5 gr taze fesleğen
5 ml zeytinyağı
25 gr rendelenmiş mozarella peyniri
2 gr kuru kekik
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı;
Soğan ince ince doğranır, rendelenmiş domates, fesleğen, sarımsak, kekik , zeytinyağı ile tencerede pişirilip taban sosu haline getirilir.
Tava üzerine tortilla ekmeği alınır, üzerine mozarella peyniri serpilir. Kapağı kapalı şekilde peynir eriyene kadar pişirilir.
Tarifin üst malzemesi istenen malzemeler ile çoğaltılabilir.
4. Karnabahar Kızartması
100 gr ayıklanmış haşlanmış karnabahar
1 adet yumurta
10 gr un
Tuz
Karabiber
10 ml süt
50 gr yoğurt
100 ml sıvıyağ(kızartmak için)
Hazırlanışı;
Karnabaharlar mini çiçekler halinde parçalanır ve haşlanır. Un, yumurta, süt, baharatlar ile bir harç elde edilir.
Yağ kızartma tenceresinde kızdırılır. Harca bulanan karnabaharlar altın sarısı olana kadar kızartılır. Yoğurt ile servis edilir.
5. Fırında Kremalı Patates
200 gr patates
80 gr krema
10 gr soğan
1 diş sarımsak
15 ml sıvıyağ
20 gr kaşar peyniri
5 gr Kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
5 gr taze fesleğen
5 gr maydanoz
20 ml süt
Hazırlanışı; Patatesler ince halkalar halinde doğranır. Sıvıyağda soğan, sarımsak kavrulur, içerisine krema ve süt eklenir, kaynatıldıktan sonra patatesler ilave edilir ve kısık ateşte 15 – 20 dakika pişirilir. Pişen patatesler yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir. Üzerine kaşar peyniri ve kırmızı toz biber serpilir. 180 derece fırında 25-30 dakika arası pişirilir.