Normalleşme Sürecinde Restoran ve Kafelerde Nelere Dikkat Edilmeli?

8 Temmuz 2021

Zorlu bir sürecin ardından normalleşme sürecine hızla girdik. Neredeyse aralıklarla da olsa 2 yıldır devam eden pandemi önlemleri artık yok.  Ancak hızla aşılanmaya karşın hastalık hala bitmedi. Uzun zamandır evlerde olmanın verdiği sabırsızlıkla kendimizi kafelere ve restoranlara attık.  Ancak tedbirlerin devam ettiğini unutmamak gerekiyor. Artık yasal bir zorunluluk olmasa da, kafe ve restoranların pandemi tedbiri olarak hala bazı önlemleri devam ettirmesi önemli. Bizimde bu önlemleri takip ediyor olmamız gerekiyor.  Kafelerde dikkat etmeniz gereken önlemler neler, sizin için derledik. 

Sosyal Mesafe Kuralları Hala Geçerli 

Sosyal mesafe kuralları hala oldukça önemli… Kalabalık alanlarda özellikle kafe ve restoran gibi maskesiz bulunduğumuz yerlerde sosyal mesafeyi korumak, kafe ve restoranların bu kurallara uyduğuna dikkat etmek gerekiyor. 

Dezenfektan Kullanımına Devam Ediyoruz 

Dezenfektanlar son 1.5-2 yıldır hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Ellerimizi yıkamak, dezenfektan kullanmak ve geleneksel kolonya COVID ile mücadelede en önemli destekçilerimiz arasında. Normalleşme sürecinde de bu alışkanlığımızı devam ettirmek önemli. Kafe ve restoranlarda, masalarda ve girişlerde dezenfektan bulundurulduğuna dikkat etmek gerekiyor.  

Dijital Menü Talep Edin 

Bir diğer önemli konu ise yeni nesil digital menülere geçilmesi. Eski tarz basılı menüler yerlerini dijital- QR menülere bıraktı.  Eski tarz basılı menülerin elden ele geçmesi, her gün yüzlerce kişinin dokunması sorunu da böylece önlenmiş oldu. Normalleşme sürecinde de mümkün olduğunca menü kullanımında dijital uygulamaları tercih etmek gerekiyor. Bu uygulamalar için ücretsiz versiyonlar bulunuyor. Bu nedenle kafe ya da restorana gittiğinizde mutlaka dijital menü talep etmeye özen gösterin. 

Hazır Servisleri Kullanmayın 

Pandemi öncesinden kalma bir alışkanlık olarak çoğu restoranda masaya oturduğunuzda açılmış hazır servisleri görebilirsiniz. Ters çevrilmiş bile olsa, tabağınıza sizden önce kimin dokunduğunu ya da kağıt kılıfta dahi olsa çatal bıçağınıza sizden önce kimin temas ettiğini bilmek mümkün değil. Bu nedenle masanıza yeni ve içeriden getirilmiş bir servis istemek doğru bir tedbir olacaktır.  

Uzun Sohbetler için Erken 

Uzun sohbetler, keyifli yemekler ve sevdiklerimizle bir arada olmak en çok özlediğimiz şeyler… Ne var ki hala bunlar için çok erken… Restoranda oturma süremizi hala belirli bir süreyle sınırlı tutmak ve dikkatli davranmak gerekiyor.  45-50 dakika 2-4 kişilik bir grup için maksimum oturma süresi olarak düşünülebilir. Bundan sonrasında riskinizi arttırdığınızı unutmamak gerekiyor.  

Paylaşın

APlus Blog

Web sitemizde çerez teknolojisini kullanıyoruz. Çerez kullanımımız hakkında detaylı bilgiye ve web sitemizi ziyaretiniz sırasında çerez kullanımımızı nasıl kapatabileceğinize dair yönlendirmelere “Çerez Politikası” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.